Monday, February 4, 2013

It's all your attitude

Alkisah aku pergi seminar PERUBATAN ke 5, towards five stars muslim professional.
Niatnya cuma nak tengok camne nak buat seminar khas utk pelajar pergigian plak. Itu target aku.
SEMINAR PERGIGIAN SE-MESIR..hua3, impian.
Apa kaitan attitude dgn impian aku tu.
Sebenarnya x de kaitan pon.

Nak share sikit pasal doc2 dari PAPISMA tu habaq kat aku,
bkn aku sorang la, satu dewan pon depa habaq.
Knowledge is the second thing in your field, the most essential thing that you must build up is your
ATTITUDE
ATTITUDE
ATTITUDE
kalau bahasa melayu org panggil PERANGAI

time kerja,
knowledge memang byk bantu,
tapi kalau perangai macam hantu,
ikut sedap mak bapak je nak buat keje,
cam mane nak jadi doktor?

Time doktor-doktor tu bagi talk
pasal kebanjiran doktor,
apa yang aku boleh tengok,
reaksi medical student kat sini,
semua resah gelisah,
semua takut tak de keje dah lepas ni,
again, attitude main peranan dalam hal ni
perangai kita main peranan dalam setiap perkara,
macam mana nak develop PR kalau perangai mcm HARAM,
terkasar plak.....

tu pesan2 doktor2 PAPISMA tu,
dan pesanan tu sama je la dengan bende yang mak aku selalu pesan,
"duk kat dunia kalau x bleh bagi faedah kat orang, jangan nyusoh ke orang"
"jaga nama baik mok ayoh sokmo"
lebih kurang la ma sokmo pesan...hua3

jadi, bentuk la perangai2 yg baik2 itu,
mana tau, dengan berbuat baik tu, jumpa jodoh...
ni satu agi ma sokmo pesan
"orang puan lening dok tgk mane doh muka, laki hok wat baik2 sikit, ambik lalu jadi laki"
pesan orang tua kene ikut ye adik2 :)


kebosanan di kala cuti,
sorang2 kat rumah, 
ahli beit semua tak ada...waaaaaarrghhhhh
4.52 PETANG
TANTA,EGYPT

2 comments:

  1. AMBOIH , ayat ma dia pesan bowoh tu xleh blah . hahaha xDD

    ReplyDelete